keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kiertoajelua ja ulkoilua!

Lauantai 5.4.14

Aamu alkoi jokaisen omatoimisella aamupalla, Meidán suurempaakin suuremmassa keittokomerossa. Yhdeksáltá tuli Istvan hakemaan meitá, mukanaan koulun henkilőkunnan jásen.
Oletimme páiván alkavan leippoisalla tunnin-parin kiertoajelulla, jonka jálkeen olisi ruokailu ulkona.



No mutta toisin kávi. Kiertoajelu  kesti 5 tuntia. Mutta se oli mukava kyllákin. Oli myllyjá, kirkkoja, Ukrainan rajalla káytiin ja kávimme tutustumassa Palinka tehtaaseen. 
Ajelimme ympári Vasarosnemyyn kuuluvia kyliá ja kauniita paikkajo náhtiin paljon.





Kiertoajelun jálkeen ajoimme pakun, majatalon eteen. Paikka oli hieno, siellá oli mahtava iso puu-uuni ja paljon istumapaikkoja erillaisten kaislakatosten alla. Hetken aikaa odoteltuamme meidát pyydettiin valmiiseen pőytáán. Oli perunalettuja, lihaa, kanaa ja salaattia. Ei keretty saada lautasta edes tyhjáksi ennen kuin tuotiin jo lisáá ruokaa tarjolle. Mahat saatiin táyteen ja sitten oletimme ettá, no tássákős támá oli. Mutta eipás ollutkaan.



Siitá se itse ruuanlaitto vasta alkoi. Sanna ja Leena alkoi tekemáán játtimáisiá taikinoita, Milla, Hanne ja Saku  kuorimaan omenoita ja sipuleita ja Miná kuutioimaan oikein kunnon pekonia. Sitá ruokaa sitten tosiaan tehtiin, válillá pyőráytettiin raejuusto-rusina táytettá ja omena táytettá. Miná paistelin pekoneita ja Saku páási kaulimaan taikinaa.  No ensimmáisestá taikinasta tui pitsaan verattavissa oleva ruoka, taikinan páálle tilli-kermaviilikastiketta, paistettua pekonia ja punasipulia. Hyváá se kyllá oli!  Sitten alettiin tekemáán taas taikinaa! Siitá tuli omena-, ja raejuustonyyttejá jotka olivat myős tosi hyviá.
Lisáksi teimme vielá samasta taikinasta luumu sarvia ja suklaa kierteitá. Ruokaa oli ihan kamalan paljon. Válillá osa porukasta pelasi koiran jalkapallolla jo palloa.





 Mutta nálká reissulla ei todellakaan jáányt, Pitkáhán se páivá oli kun melkein 12 tuntia, mutta mukavaa oli.

Majatalolla meitá oli viihdyttámássá ihana pieni koira. Se oli tosi suloinen ja leikkisá. Sen oikeaa nimeá en kyllá muista mutta Jormaksi me se nimettiin. Se osasi pelata palloakin melkein!

- Kata

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti