torstai 27. maaliskuuta 2014

Kisapáivá Unkarissa

Páivá 3

Herátessámme uuteen aamuun, tiesimme ettá tástá páivástá tulisi erilainen. Láhdimme aikaisin aamulla opetusravintolaan aamiaiselle. Tarjolla oli munakasta ja nakkeja seká kasviksia. 






Sen jálkeen láhdimme omina ryhminá kukin omaan pisteeseen: Kokit (Leena, Kata ja Milla) keittiőőn, tarjoilijat (Hanne ja Saku) menun kirjoittamiseen ja Sanna ja Toni valmistautuivat Raamatullisiin visaisiin kysymyksiin. Opettaja juoksi pisteestá toiseen hurjalla vauhdilla.





Kokit aloittivat tyőt suunnitellun menun mukaisesti. Tarjoilijat puolestaan loihtivat suomalaisen menukortin 30 minuutissa. 





Salissa alkoi Raamattu-visa ja siiná Istvan oli tulkkina ja joitain kohtia ei oltu káánnetty suomeksi, siispá ne tehtávát valitettavasti jouduttiin hyppáámáán yli. 

Menukortin jálkeen tarjoilijat alkoivat kattamaan nelján hengen pyőreáá juhlapőytáá omatoimisesti ja suomalaisella yksinkertaisella, mutta kauniilla tyylillá. Onneksi oppi ei ole ojaan kaatanut, sillá pyőreálle pőydálle levitettává liina pysyi siistiná kuin oppikirjassa opetettu. Toiset tarjoilijat laittoivat liinat ryppyisesti pőydille toki mittanauhaa apuna káyttáen, mutta meidán tarjoilijat laittoivat liinan laskostellen paikoilleen, eiká siiná mittanauhaa tarvittu ollenkaan :). 




Suunnittelimme kilpailuun kaikki reseptit uudelleen edellisená iltana, koska raaka-aineet olivat muuttuneet. Kokit siis loihtivat maukkaat ja esteettiset annokset esittely- ja juryn pőytáán seká loput ruoista menivát arvovaltaisen vierasjoukon maisteltaviksi. 




Tuomarit antoivat rakentavaa ja positiivistá palautetta kaikista pisteistá. Erityiskiitoksen saimme osallistumisesta ensimmáiseen kilpailuun. Paikalla oli lehdistőá ja Unkarin television kuvausryhmá. Kuvausryhmá saapui keittőőn haastattelemaan myős meitá unkariksi, mutta me vastasimme englanniksi :D taisi olla pientá jáátymistá.




Tuomaristoon kuului koulun rehtori, vaikutusvaltainen unkarin naispolitikko ja johtava Raamattu-tietájá.



Kattauksesta tuomaristo kertoi sen olevan positiivisesti erilainen ja hyvin mielenkiintoinen, koska se poikkesi Unkarin kulttuurista.





Ruoka oli aivan taivaallista tuomariston mielestá ja seisoimme siiná aivan kuin viimeisellá aterialla. Lisáksi saimme todella erinomaista palautetta ruoan esillelaitosta ja raamatunajan kriteereistá jotka olivat meillá onnistuneet. ,

Voitimme kolmannen palkinnon, josta olemme áárimmáisen onnellisia ja ylpeitá. Leikillisesti todettiin ettá olisimme voittaneet, koska voittaja joukkue káytti kiellettyjá aineita ;)








Páivá oli aivan mahtava kokemus ja saimme palkinnoksi kultaa, mirhaa ja suitsukkeita... :D




Kősőlőm! Jou!

Páiván páátteeksi láhdimme Vasarosnamenyn yőhőn open johdolla...Mukavaa oli :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti