lauantai 29. maaliskuuta 2014

Unkarilaisia keitoksia!



Páivá 4

Páivá alkoi aamupalalla kello 8, jonka jálkeen vaihdoimme vaatteet ja edessá oli ensimmáinen oikea keittiőpáivá!



Jánnitys oli kásin kosketeltava keittiőőn astuessa. Keittiő oli táynná unkarilaisia opiskelijoita, ja hetken páástá yksi tuli tervehtimáán ja káttelemáán. Páásimme heti sipulisavottaan... 

Kuinka monta suomalaista tarvitaan pilkkomaan kupillinen sipulia? :D



Sipulien jálkeen unkarilaiset viittoilivat porukkaa hajalleen ympári keittiőtá. Teimme Gulassia, perunakeittoa, kanankoipia, unkarilaisia  "nuudeleita", lettuja, pastamykyjá, paneroitua kalaa ja ranskalaisia...







Gulassiin tuli ihraa, sipulia, mausteita, lammasta, váhán kasviksia ja perunoita. Viimeiseksi sinne lisáttiin pastamykyt. 



Kanankoivet ja perunakeitto tulivat itsekseen liedellá poristen ja Sanna páási tekemáán "nuudeleita".  Taikina oli sellainen outo lőysá, ja ne kypsennettiin pusertamalla taikina ns. raastimen lápi kiehuvaan veteen. Ne olivat ihan hyviá, eivát kyllákáán milláán lailla nuudeleita.

Keittiőssá oli mielenkiintoista tyőskennellá, koska kukaan unkarilaisista ei puhunut englantia, muutamaa sanaa lukuunottamatta. Onneksi Istvan kávi válillá keittiőssá pyőráhtámássá.



Katariina páási paneroimaan kalaa ja Toni ja Sanna pilkkomaan ranskalaisia. Milla ja Hanne pyőrittelivát pastamykyjá, Saku uppopaistoi kalaa ja Leena táytti lettuja. Unkarilaiset tekivát myős kááretortun.



Unkarilaisilla oli outo tapa tehdá osa ruuista valmiiksi huoneen lámpőőn pőydálle, ja lopulta lopulta sőimme ne sitten kylminá.



Kun olimme kuolla nálkáán, saimme vihdoinkin ruokaa! Pőytá láhes notkui ruokien máárástá! Mutta uskokaa tai álkáá, nálká ei jáányt.. :D



Syőnnin jálkeen meidán keittiőpáivá loppui, ja unkarilaiset jáivát siivoamaan.



Ilta meillá oli vapaata, ja saimme omaan pikkukeittiőőn kauheasti ruokaa mukaan. Oli kanakoipea, leipáá, juustoa, meetvurstia ja vihdoinkin kasviksia! Táállá kun niitá ei syődá minkáán ruuan kanssa, vain aamupalalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti